h

Waterbus Dordrecht-Papendrecht-Zwijndrecht vaart langer door

6 december 2016

Waterbus Dordrecht-Papendrecht-Zwijndrecht vaart langer door

Foto: MBZH

Sinds deze week vaart de Waterbus tussen Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht in het weekend 's avonds langer door. De laatste afvaart is nu om 01.00 uur. De uitbreiding is een initiatief van een inwoonster van Papendrecht. Samen met SP-gedeputeerde Rik Janssen en PvdA-Statenlid Metin Celik gaf zij op 1 december het symbolische startsein voor de late avondvaarten.

De extra avondvaarten zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de regio Drechtsteden. In Provinciale Staten nam PvdA-Statenlid Metin Celik het voortouw.

In eerste instantie gaat het om een proef van een half jaar. Na 30 juni wordt er gekeken of de uitbreiding blijvend kan worden. Dit hangt onder meer af van de reizigersaantallen.

De komende periode worden de avondvaarten gepromoot. Hoe meer mensen er gebruik van maken, hoe beter voor de sociale samenhang, het toerisme en de regionale economie in de Drechtsteden.

Nieuwe plannen
Zuid-Holland is de meest dichtbevolkte en waterrijke provincie van Nederland. Het is daarom belangrijk om de mogelijkheden voor –openbaar– vervoer over water zo goed mogelijk te benutten.

Samen met onder meer de gemeente Rotterdam werkt de provincie aan plannen voor nog meer en beter personen- en goederenvervoer over water. Deze verschijnen waarschijnlijk eind dit jaar.

U bent hier