h

Kijkmiddag archeologische opgravingen

20 februari 2017

Kijkmiddag archeologische opgravingen

Foto: PZH

Hoe leefden inwoners van het huidige Zuid-Holland tijdens de IJzertijd en de Romeinse tijd? Door archeologische opgravingen komen we hier meer over te weten. Op initiatief van de SP wil de provincie meer mensen laten kennismaken met archeologie. Dit kan onder meer op de kijkmiddag aanstaande woensdag 22 februari in Wassenaar.

De opgravingen bij Maaldrift in Wassenaar worden gedaan vanwege de aanleg van de Rijnlandroute. Het nieuwe knooppunt Ommedijk gaat naar verwachting in 2022 open voor verkeer. In de proefsleuven zijn onder meer sporen gevonden die wijzen op een historische boerderij met bijgebouw.

De boerderij heeft sporen nagelaten in de vorm van verkleuringen in de grond, waarin paalkuilen en greppels zichtbaar zijn.Tijdens de kijkmiddag wordt met paaltjes gemarkeerd waar de boerderij heeft gestaan. Daarnaast zijn er vondsten te zien van aardewerk, natuursteen, beenderen en metaal.

Om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur start er een korte rondleiding over de opgravingslocatie, vlakbij het terrein van voormalig café de Drie Wilgen aan de Rijksstraatweg 163. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het advies om met de fiets te komen. Ook schoolklassen zijn welkom.​

U bent hier