h

Waardering OV gaat vooruit

3 april 2017

Waardering OV gaat vooruit

Foto: MBZH / MBZH

Het openbaar vervoer van de provincie Zuid-Holland scoort dit jaar beter in de jaarlijkse OV-klantenbarometer. In dit landelijke onderzoek naar tevredenheid van reizigers over het openbaar vervoer staat de provincie Zuid-Holland inmiddels op plaats drie. SP-fractievoorzitter Lies van Aelst is blij met dit resultaat, maar blijft strijden voor verdere verbetering.

Zuid-Holland is opgedeeld in drie OV-concessiegebieden: de Drechtstedenregio, Hoeksche Waard-Goeree Overflakkee en Zuid-Holland-Noord. Daarnaast heeft Zuid-Holland twee spoorlijnen (de Merwedelingelijn en het traject Gouda-Alphen) en het waterbusnetwerk tussen Rotterdam en Dordrecht onder haar hoede.

Overal waardeerden de ondervraagde reizgers het OV in 2016 gemiddeld ruim voldoende tot goed. Opvallend positief was de klantvriendelijkheid van de Connexxionchauffeurs in Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee. Verbetermogelijkheden liggen volgens dit onderzoek vooral bij het op tijd rijden, informatievoorziening bij vertragingen en de tarieven van vooral treinreizen.

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst: ‘Zowel de goede waardering als de verbeterpunten trekken we ons zeker aan. Ook de fijnmazigheid van de dienstregeling blijft voor ons een aandachtspunt. Verder is op ons initiatief vorig jaar al vier miljoen uitgetrokken om de tarieven te beheersen en om geschrapte lijnen en ritten waar wel behoefte aan is, weer te laten rijden.’

De komende tijd blijft de SP hierop inzetten. Belangrijke vraag is hoeveel geld het nieuwe kabinet voor OV wil uittrekken. De afgelopen jaren had de provincie helaas te maken met fors bezuingingen van de Rijksoverheid op OV.

U bent hier