h

SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman aanstaande zaterdag bij actiedag Groene Hart

26 oktober 2017

SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman aanstaande zaterdag bij actiedag Groene Hart

Foto: SP

Het Groningse SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman komt aanstaande zaterdag naar het Groene Hart om samen met inwoners en lokale SP-afdelingen actie te voeren tegen de nieuwe en bestaande gaswinningsplannen. Terwijl aardgaswinning in Groningen al tientallen jaren leidt tot aardbevingen en verzakkingen, willen bedrijven als Vermilion Energy en de NAM ook hier nieuwe boringen doen. Een heel slecht idee, vindt de SP.

Hoewel de gasvelden in het Groene Hart  kleiner zijn dan in Groningen, zijn de risico’s hier door de zachte en toch al zakkende veenbodem ook groot.  Aanstaande zaterdag wordt er daarom massaal actie gevoerd tegen de plannen voor olie- en gaswinningen in Zuid-Holland en Utrecht.

De SP wil dat het Rijk stopt met het subsidiëren en faciliteren van fossiele energie en veel meer investeert in betaalbare schone  energie voor iedereen, zodat gaswinning overbodig wordt. Zo kunnen bestaande  winningsgebieden snel worden gesloten en zijn nieuwe olie- en gaswinningslocaties niet nodig.

Bustoer
Kamerlid Sandra Beckerman toert zaterdag met een bus vol SP'ers dwars door het Groene Hart. Ook de Zuid-Hollandse Statenleden Lies van Aelst en Wim Metselaar zijn aanwezig. Samen met de SP-afdelingen Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn trekken ze de wijken in om inwoners te informeren over de gaswinningsplannen.

Ook de wethouders van deze drie gemeenten en de gedeputeerden van de provincies Zuid-Holland en Utrecht zijn gevraagd om het manifest tegen gaswinning in het Groene Hart te komen ondertekenen. Samen kunnen we druk op de regering opvoeren en zo de plannen voor nieuwe gaswinningen in het Groene Hart stoppen!

Solidair met Groningen
Inwoners van het Groene Hart die de Groningers een hart onder de riem willen steken, kunnen zaterdag tijdens de actie ook een bloembol doneren en een bericht voor hen achterlaten. Met de bloembollen wordt in Groningen een groot bloembollenveld aangelegd ter ere van de vele mensen die daar streden en nog steeds strijden tegen de gevolgen van gaswinning.

Meer informatie of nog aanmelden?

U bent hier