h

Minder geluidsoverlast en schonere leefomgeving door nieuwe vaarroute binnenvaart

28 januari 2019

Minder geluidsoverlast en schonere leefomgeving door nieuwe vaarroute binnenvaart

Foto: PZH

SP-gedeputeerde Rik Janssen opende gisteren samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van I&W de bochtafscheiding in de Delftse Schie. Hierdoor is de vaarroute tussen Delft en Rotterdam korter en veiliger geworden. Daarbij is het nieuwe stukje waterweg voorzien van natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen. Zaken waar de SP provinciaal al jaren voor pleit.  

In de nieuwe vaarroute zijn twee haakse bochten in de Delftse Schie afgesneden. Schepen hoeven hierdoor minder af te remmen. Dit vermindert de uitstoot van schepen en de geluidsoverlast.  

Janssen is trots op het project: 'Goede bereikbaarheid over water is erg belangrijk voor het waterrijke en dichtbevolkte Zuid-Holland. Daarbij is de aanleg van een nieuw stuk waterweg uniek in Nederland'.

Fractievoorzitter Lies van Aelst: 'Binnenvaart is wat de SP betreft een groot onderdeel van het oplossen van onze files, daarom zijn we erg blij met deze stap!'

Janssen benadrukt dat het project alleen kon lukken dankzij de goede samenwerking tussen en met de gemeenten Schiedam en Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Aanstaande zaterdag 2 februari is de publieksdag van het project. Belangstellenden zijn van 12.00 tot 16.00 uur van harte welkom om de nieuwe dijken en de ruimte voor de natuur te  bekijken.

U bent hier