h

Duurzaamheidspact Zuid-Holland: klimaatmaatregelen niet op bordje van inwoners

7 maart 2019

Duurzaamheidspact Zuid-Holland: klimaatmaatregelen niet op bordje van inwoners

Foto: SP

Samen met de lijsttrekkers van de PvdA, D66, NIDA en GroenLinks tekende SP-lijstrekker Lies van Aelst gister het Duurzaamheidspact van Zuid-Holland. De partijen spreken daarmee af te voldoen aan de afspraken in het Klimaatakkoord, maar zonder dit af te wentelen op inwoners.

Van Aelst: ‘Wat de SP betreft moet de overgang naar minder energieverbruik en schone energie op een rechtvaardige manier. Iedereen moet mee kunnen profiteren én de bedrijven moeten ook meebetalen.’

De partijen gaan hun uiterste best doen om de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs te halen: de aarde mag niet verder opwarmen dan 1,5 °C. Alle partijen waren uitgenodigd om het pact te ondertekenen.​

U bent hier