h

SP scoort hoog in onderzoek Fietsersbond

8 maart 2019

SP scoort hoog in onderzoek Fietsersbond

Foto: PZH

Samen met D66 is de SP door de Fietserbond uitgeroepen als beste fietspartij van Zuid-Holland. De Fietsersbond vergeleek alle Zuid-Hollandse verkiezingsprogramma’s op fietsgebied. De SP scoorde onder meer goed op verkeersveiligheid voor fietsers, beheer en ontwikkeling van provinciale fietsroutenetwerken, ambitie en budget.

Hoewel ze zelf liever loopt dan fietst, is lijsttrekker Lies van Aelst toch blij: ‘De fiets, ook de elektrische, hoort wat de SP betreft absoluut bij het duurzame vervoer van de toekomst.

Natuurlijk zijn niet alle afstanden altijd voor alle fietsers haalbaar. Daarom investeren we ook fors in openbaar vervoer –ook over water– met uiteraard wel goed per fiets bereikbare haltes en vervoersknoopunten.

Het meeste fietsbeleid wordt gemaakt door gemeenten. De provincie heeft echter een gemeente-overstijgende rol, bijvoorbeeld bij het aanleggen van snelfietsroutes tussen verschillende plaatsen.

U bent hier