h

Oproep aan college: geen kaalslag cultuursector door coronacrisis

24 april 2020

Oproep aan college: geen kaalslag cultuursector door coronacrisis

Foto: SP

Al langere tijd verkeerd deze sector in zwaar weer, maar de coronacrisis heeft de flink verergerd. Tal van organisaties staan op het punt om, om te vallen of zullen moeten gaan reorganiseren als er niet ingegrepen wordt. SP fractievoorzitter Lies van Aelst: ‘We moeten voorkomen dat de cultuursector het kind van de rekening wordt. Daarom willen wij dat het Provinciebestuur in gesprek gaat met alle belanghebbenden om zo een plan op te stellen voor de korte en langere termijn.’

Met de recessie die ons waarschijnlijk te wachten staat vindt de SP mede daarom, maar ook vanwege het effect op de algemene ontwikkeling, het belangrijk dat deze sector geholpen wordt. Van Aelst: ‘Al langer vormt Zuid-Holland de achterhoede op cultuurgebied. Wat de SP betreft pakken we deze crisis aan als het startpunt om dit recht te trekken.’ Tijdens de behandeling van de begrotingswijziging in de Provinciale Staten heeft de SP daarom een motie ingediend om de cultuursector te hulp te schieten gedurende en na de coronacrisis. Al eerder gaf het college aan dat zij cultuur belangrijk achten voor het vestigingsklimaat. De motie is uiteindelijk overgenomen door het Provinciebestuur. Hiermee wordt er budget vrijgemaakt voor de ondersteuning van de cultuursector in Zuid-Holland, iets waar wij als SP heel blij mee zijn en van hopen dat het de cultuursector de benodigde steun in de rug zal geven.

U bent hier