h

SP stemt tegen tolheffing Kiltunnel

8 juni 2020

SP stemt tegen tolheffing Kiltunnel

Foto: SP

Ooit is er de belofte gedaan dat de Kiltunnel bij Dordrecht voor een periode van maximaal vijftien jaar een toltunnel zou zijn, maar 43 jaar na dato wordt er nog steeds tol geheven. Dat vindt SP Fractievoorzitter Lies van Aelst onacceptabel: ‘Wij zien tolheffing sowieso als een oneerlijke extra belasting, die vooral mensen treft met een kleine portemonnee, maar het is ook niet uit te leggen omdat weggebruikers al wegenbelasting betalen. Het wordt dus tijd om de belofte dat er maximaal 15 jaar tol geheven zou worden, ruim over tijd, in te lossen.’

Al jaren pleit de SP lokaal, provinciaal en landelijk voor de afschaffing van de tolheffing, maar tot noch toe zonder succes. Nu opnieuw de begroting voor de Kiltunnel vastgesteld moet worden heeft de SP dan ook tegengestemd.

U bent hier