h

Voormalig Zuid-Hollandse gedeputeerde Rik Janssen nieuwe fractievoorzitter SP in Senaat

25 januari 2022

Voormalig Zuid-Hollandse gedeputeerde Rik Janssen nieuwe fractievoorzitter SP in Senaat

Senator Rik Janssen is met ingang van 25 januari 2022 voorzitter van de SP-fractie in de Eerste Kamer. Hij volgt in die functie Tiny Kox op die zijn fractievoorzitterschap heeft neergelegd nadat hij op maandag 24 januari 2022 is gekozen tot President van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Kox blijft wel lid van de Eerste Kamer.

De Zuid-Hollandse SP Statenfractie is trots op haar voormalig gedeputeerde! Fractievoorzitter Lies van Aelst: 'De rol van senator past Rik erg goed, hij zet zich in de Eerste Kamer nog steeds in op een aantal belangrijke thema`s waarop hij ook in het Zuid-Hollandse zijn mouwen opstroopte, bijvoorbeeld de uitermate onverstandige invoering van de omgevingswet.'

Reactie toevoegen

U bent hier