h

SP vraagt opheldering over kwaliteit meetapparatuur burgermeetnet

6 augustus 2022

SP vraagt opheldering over kwaliteit meetapparatuur burgermeetnet

Foto: SP

Onder inwoners is ophef ontstaan over de gekozen kwaliteit van meetapperatuur voor het burgermeetnet rondom Rotterdam Airport. In de commissie afgelopen maart over dit onderwerp hamerde het provinciebestuur op het grote belang van apperatuur die overeenkomt met het huidige meetnet. De SP is dan ook zeer verrast dat slechts 2 van de 9 te plaatsen meetpunten aan deze kwaliteiten voldoen.

Op basis van de woorden die het provinciebestuur zelf uitsprak, lijken meetgegevens van de overige 7 meetpunten waardeloosen onbruikbaar. Fractievoorzitter Lies van Aelst: 'Deze 7 meetpunten lijken niet alleen weggegooid geld, ze tasten daarnaast wederom het vertrouwen van omwonenden aan dat de overheid zijn best doet haar tegen overlast te beschermen. Een zeer kwalijke zaak. Dat is dan ook waarom ik vragen gesteld heb aan het provinciebestuur.'

Reactie toevoegen

U bent hier