h

SP: tijd voor sluiting Rotterdam Airport

24 januari 2023

SP: tijd voor sluiting Rotterdam Airport

Foto: SP

Na vele boze en moegestreden inwoners over de overlast van Rotterdam Airport, vergaderde een commissie in Zuid-Holland over de luchthaven. In haar bijdrage aan het debat was SP-fractievoorzitter Lies van Aelst duidelijk: het is tijd om Zestienhoven te sluiten en de vrijkomende grond eindelijk op een nuttige manier te gaan gebruiken.

“Tijd om te kiezen voor het klimaat en milieu, in plaats van beperkt economisch belang. Tijd om te kiezen voor wonen en groen, in plaats van overlast”, aldus van Aelst. Ook andere partijen, zoals D66, sluiten zich aan bij het pleidooi dat de SP al langer houdt, maar die willen daar veel tijd voor uittrekken. De SP wil op korte termijn spijkers met koppen slaan. De overlast heeft al veel te lang geduurd.

De SP bepleit voor kortere afstanden een goed en betaalbaar spoorwegnetwerk, voor langere afstanden zal vliegen deels nodig blijven maar zou er bijvoorbeeld gekeken moeten worden naar een luchthaven verder van bewoond gebied.

Bekijk hieronder het gehele betoog van Lies van Aelst.

Reactie toevoegen

U bent hier