h

SP: Veerdienst Maasluis-Rozenburg nu in overheidshanden nemen

26 mei 2023

SP: Veerdienst Maasluis-Rozenburg nu in overheidshanden nemen

Het Provinciebestuur moet het fiasco rond de veerdienst Maasluis-Rozenburg aangrijpen om zelf de uitvoering ter hand te nemen. Dat is wat zowel de Statenfractie van de SP Zuid-Holland als de gemeenteraadsfractie van Rotterdam willen. De twee overheden kunnen dit zo nodig samen vormgeven.

Op donderdag 25 mei gooide vervoerder Blue Amigo (AquaSwets) de handdoek in de ring nadat de provincie de overeenkomst beëindigde en vroeg faillissement aan, waardoor er plotsklaps ook een einde kwam aan het fietsers- en voetgangersveer tussen Rozenburg en Maassluis. Het autoveer is al sinds oktober 2022 uit de vaart. SP-fractievoorzitter Lies van Aelst is niet verbaasd over deze ontwikkelingen, wel boos. “Het is al tijden een grote rotzooi met deze veerdienst. Wie zitten er nu alweer met de gevolgen? Dat zijn de mensen die gebruik moeten maken van de dienst en de werknemers. Er moet zo snel mogelijk weer een autoveer komen én volgens afspraak behouden blijven.”

De SP wil voorkomen dat er nu weer heel veel tijd en geld verloren gaat met een nieuwe Europese aanbesteding. Neem als overheid zelf je verantwoordelijkheid, zo betoogt van Aelst: “Als SP vinden we al sinds jaar en dag dat het openbaar vervoer een nutsvoorziening is die niet mag worden overgelaten aan de markt. Laten we van dit fiasco met Blue Amigo nou gebruik maken om door te pakken en zelf de veerdienst uit te gaan voeren. We willen dat het Provinciebestuur op de kortst mogelijke termijn met de gemeente Rotterdam aan de slag gaat om dat vorm te geven.”

Reactie toevoegen

U bent hier