h

SP Zuid-Holland start Milieualarmteam

13 juli 2023

SP Zuid-Holland start Milieualarmteam

De SP in Zuid-Holland start een eigen Milieualarmteam. Op dinsdag 11 juli kwamen vertegenwoordigers van acht SP-afdelingen bijeen voor de aftrap. Doel van het team is misstanden spotten en samen met bewoners en actiegroepen zorgen voor het wegnemen ervan. Aanjager van het team is SP-Statenlid Frank Johan Hoogendam.

Het kan nauwelijks iemand ontgaan zijn: de giftige cijfers over de vervuiling van water en bodem met de niet-afbreekbare stoffen PFAS, PFOS en GEN-X door de Dordtse chemiereus Chemours. Maar Chemours is niet het enige vervuilende bedrijf, zoals bleek uit een artikel in het AD over de vervuiling van een sloot in Den Haag, waar de norm voor PFOS met een factor 25.000 overschreden werd. Deze meting uit 2021 kwam pas afgelopen week naar buiten.

En het is natuurlijk niet alleen deze gifstof. Zuid-Holland wemelt van de bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen. Daarbij gaat geregeld wat mis, waar lang niet altijd ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Het Milieualarmteam van de SP wil dat de incidenten beter in kaart worden gebracht en dat bewoners in de buurt van deze industrie weten wat er speelt. Er is een wereld te winnen.

Wie meer wil weten of een melding wil doen kan contact opnemen met Frank Johan Hoogendam via telefoonnummer 06-51173932, of email zuidhollandsp@gmail.com.

Reactie toevoegen

U bent hier