h

SP steunt burgerinitiatief voor gratis en toegankelijk OV

14 augustus 2023

SP steunt burgerinitiatief voor gratis en toegankelijk OV

In enkele weken zijn er al duizenden ondertekeningen opgehaald voor het burgerinitiatief 'Maak het vervoer openbaar'. De SP steunt dit initiatief volmondig, want het doel en de argumenten erachter komen 100% overeen met onze permanente inzet, zoals ook in ons verkiezingsprogramma stond.

De initiatiefnemers schrijven: "Echt openbaar vervoer is publiek, gratis en toegankelijk. Openbaar vervoer zou in publieke handen moeten zijn, omdat je zoiets belangrijks niet als bedrijf kunt runnen. Openbaar vervoer zou gratis moeten zijn, omdat geld nooit een reden zou moeten zijn om niet met de trein te kunnen. Tot slot zou openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk moeten zijn, omdat iedereen zich zou moeten kunnen verplaatsen, los van een mogelijke handicap."

Alle reden dus om ook te tekenen, want bij 40.000 ondertekeningen komt het op de agenda van de Tweede Kamer. 

Reacties

Dat is zeer fijn voor mensen in wia en een partner werkt .want door medische redenen gen kids hun ontvangen ook toe slagenoa en wij dan dit in dure tijden

Reactie toevoegen

U bent hier