h

Vliegveld? Welk vliegveld?

22 augustus 2023

Vliegveld? Welk vliegveld?

Foto: SP

Een woonproject als een sprookjesbos in de gemeente Lansingerland, als je de reclamefolder van de ontwikkelaar leest. Dat de huizen slechts een halve kilometer afliggen van Rotterdam The Hague Airport (Zestienhoven) staat er dan helaas niet bij. Pure misleiding, vindt de Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) en trok aan de bel. Reden voor de SP om samen met de PvdD en D66 vragen te stellen aan het Provinciebestuur.

De BTV wilde dat de gemeente Lansingerland ingreep, maar vond geen enkel gehoor. SP-fractievoorzitter Lies van Aelst: “Het is bizar dat de gemeente zich op het standpunt stelt dat potentiële kopers zich zelf maar moeten oriënteren op wat er in de omgeving allemaal gebeurt en de handen er verder vanaf trekt. En het blijft niet bij het lawaai en de uitstoot van de vliegtuigen. Ook de hogesnelheidslijn (HSL) en de snelwegverbinding A13-A16 liggen in de directe omgeving. Natuurlijk hebben kopers zelf ook een verantwoordelijkheid, maar dit is pure desinformatie.”

De vragenstellers vinden dat het Provinciebestuur een rol heeft te spelen in deze kwestie, zeker vanwege de gezondheidsschade die bewoners kunnen oplopen als gevolg van de herrie en de schadelijke stoffen.

Lees hier de vragen van PvdD, SP en D66.

Reactie toevoegen

U bent hier