h

SP: Bestaanszekerheid inwoners Zuid-Holland verbeteren

8 november 2023

SP: Bestaanszekerheid inwoners Zuid-Holland verbeteren

Foto: SP Weert / weert.sp.nl

De SP wil dat het Provinciebestuur meer doet voor de bestaanszekerheid van de inwoners van Zuid-Holland. Met dat doel diende de SP een voorstel in tijdens de jaarlijkse vergadering over de begroting. Het verbeteren van die bestaanszekerheid kan hand in hand gaan met andere Provinciale doelen. Naast vervoer zijn dat bijvoorbeeld klimaat en milieu, stelt de partij.

Lies van Aelst: “De kosten voor levensonderhoud, energie en vervoer zijn zodanig de pan uit gerezen dat steeds meer mensen in nood komen. Heel veel Provinciaal geld gaat naar vervoer, klimaat en milieu. Laten we die middelen nou inzetten zodat het mes aan twee kanten snijdt. We denken dan bijvoorbeeld aan het verduurzamen van woningen, voedselbanken en maatschappelijk vastgoed. Daarmee dring je meteen uitstoot en energieverbruik terug en dus ook de kosten.”

Ook wil de SP dat het openbaar vervoer een echt alternatief wordt voor de auto. Dat scheelt filedruk en uitstoot. Van Aelst: “Het onderzoek dat we als SP hebben gedaan naar de prijzen en reistijden in het OV toont ondubbelzinnig aan dat je met het OV veel langer onderweg en veel duurder uit bent dan met de auto. Het is hoog tijd om met die trend te breken. Het OV moet goedkoper en sneller!”

Reactie toevoegen

U bent hier