h

Veer uit de markt, nu zo snel mogelijk weer in de vaart

1 november 2023

Veer uit de markt, nu zo snel mogelijk weer in de vaart

Foto: Onbekend

De SP-fractie is uitermate verheugd over de aankoop van de autoveerpont ‘Blankenburg’ door het Provinciebestuur. Dat werd mogelijk doordat Provinciale Staten, op initiatief van de SGP en SP, geld beschikbaar hadden gesteld voor dit doel. De noodzakelijke reparaties kunnen nu worden uitgevoerd, waarna de veerverbinding Maassluis-Rozenburg weer in dienst kan komen.

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst: “Eindelijk lijkt er echt voortgang te worden geboekt in dit lang slepende dossier. De veerverbinding voor auto’s kan letterlijk van levensbelang zijn voor de Rozenburgers. Als SP waren we al bij de start van de problemen met de voormalige exploitant Aquaswets van mening dat de Provincie de regie moest pakken. Dat dit eindelijk is gelukt stemt me tevreden. Nu is het veer uit de markt, laat het dan ook zo snel mogelijk weer in de vaart komen.”

Wat de SP betreft nemen we niet alleen het schip terug in overheidshanden maar halen we ook de uitvoering van de veerdienst uit de markt. Van Aelst: publieke diensten horen in publieke handen. De marktwerking heeft het veer niet beter gemaakt en heeft voor inwoners en medewerkers voor heel veel onzekerheid gezorgd. Hoog tijd het neoliberale marktexperiment als mislukt af te sluiten en weer echt verantwoordelijkheid te nemen voor de bereikbaarheid van onze inwoners.’

Lees hier de eerdere berichten van de SP over het dossier.

Reactie toevoegen

U bent hier