h

Welkom Iris!

6 maart 2024

Welkom Iris!

Foto: Onbekend

Na het afscheid van Lies van Aelst uit Provinciale Staten is op 6 maart Iris van de Kolk (30) benoemd als haar opvolger in de SP-fractie. Als de nummer 3 op onze kandidatenlijst bij de Statenverkiezingen van maart 2023 is zij de logische keuze om de fractie weer compleet te maken. Ook is het mooi dat er na Lies van Aelst weer een jonge vrouw in de Staten terugkomt. Welkom Iris, we zien uit naar een mooie samenwerking!

Iris heeft al de nodige ‘vlieguren’ op haar naam als raadslid en fractievoorzitter van de SP in Alphen. Daar is ze momenteel ook voorzitter van de afdeling. Daarnaast werkt ze bij de gemeente Lopik als casemanager fysieke leefomgeving, waar ze zich bezighoudt met de verstrekking van omgevingsvergunningen zodat mensen huizen, loodsen, schuren et cetera kunnen bouwen.

Iris over haar benoeming in Provinciale Staten: “de SP staat voor precies die dingen die ik belangrijk acht voor onze samenleving namelijk: solidariteit, menselijke waardigheid en ook vooral gelijkwaardigheid. Ook is de SP de enige partij die een systeemverandering wil, zodat de menselijke maat weer voorop staat en niet het geld. Ik wil mij graag inzetten voor een Zuid-Holland waar iedereen een betaalbaar huis, een lage energierekening en gratis OV tot de beschikking heeft.”

Reactie toevoegen

U bent hier