h

Onveiligheid Emerald Kalama Chemicals leidt tot vragen SP

11 juni 2024

Onveiligheid Emerald Kalama Chemicals leidt tot vragen SP

Foto: Wikipedia

De SP Rotterdam heeft de noodklok geluid over de onveilige situatie bij het bedrijf Emerald Kalama Chemicals bij de Rotterdamse haven. Aanleiding was een rapport van het onderzoeksplatform Follow The Money, waaruit bleek dat er tussen 2017 en begin 2022 een veelheid aan overtredingen was gemaakt. De Rotterdamse raadsfractie heeft vragen ingediend bij het gemeentebestuur.

Het ging bij de incidenten om onder meer verkeerde opslag van gevaarlijk afval, defecte brandblusinstallaties en lekkages. Dat constante aandacht voor de veiligheid in het Rijnmondgebied keihard nodig is wordt ook hiermee weer aangetoond. Niet voor niets maakte het Milieualarmteam van de SP recent een doorstart.

Lees hier het artikel in het AD over de vragen van de SP.

Lees hier de ingediende vragen.

Reactie toevoegen

U bent hier