h

Verensubsidieregeling op initiatief SP aangepast

25 september 2014

Verensubsidieregeling op initiatief SP aangepast

Het tv-programma Kanniewaarzijn had vorige week een item over de bijna letterlijk in het water gevallen subsidie voor het pontje de Veerkracht bij Moordrecht. Om herhaling te voorkomen, heeft de provincie de subsidieregeling op initiatief van de SP inmiddels aangepast.

Het satirische tv-programma Kanniewaarzijn vraagt aandacht voor absurde situaties door regels en gedrag van de overheid en bedrijven. SP-Statenlid Lies van Aelst stelde twee jaar terug al  kritische vragen over de  vreemde gang van zaken rond de subsidieverlening voor het pontje in Moordrecht.

 Het pontje werd in 2010 aangekocht met 273.000 euro subsidie van de provincie. Bijna tegelijkertijd  liet de provincie vlakbij het veer een nieuwe brug bouwen, waardoor nieuwe pont overbodig werd. Hierop verkocht de exploitant de pont. Het subsidiegeld bleek niet terug te vorderen.

SP-Statenlid  Lies van Aelst: 'Wat de uitzending afgelopen vrijdag  helaas niet heeft gehaald, is dat om dit soort verspilling van gemeenschapsgeld in de toekomst te voorkomen, de verensubsidieregeling vorig jaar op initiatief van de SP is aangepast.

Sindsdien kan de provincie dus geld terugvorderen bij verkoop, overname of beëindiging van ponten die met subsidie van de provincie zijn aangekocht. Hetzelfde geldt voor veerinfrastructuur die met subsidie is aangelegd. Dit lijkt me ook niet meer dan redelijk.'

U bent hier