h

Onderzoek naar buskosten scholieren

6 februari 2015

Onderzoek naar buskosten scholieren

Foto: SP

Er komt een onderzoek naar het bedrag dat scholieren in de Hoeksche Waard door de nieuwe dienstregeling kwijt zijn aan de bus naar school. Deze toezegging kreeg de SP afgelopen woensdag nadat de partij aandacht vroeg voor de vele klachten over de gewijzigde dienstregeling.

Eén van de klachten was dat scholieren door de nieuwe dienstregeling langer in de bus moeten zitten. Door het betalen per kilometer betekent dit dat de ritprijs hierdoor extra omhoog gaat.

De SP wil onder meer weten hoe het zit voor leerlingen van het Wellantcollege in Klaaswaal. Naar Middelharnis en Hellevoetsluis rijden er juist meer schoolbussen, aldus  gedeputeerde De Bondt.

In antwoord op de vraag hierover van de SP, verzekerde zij  dat huisartsen en de huisartsenpost in de Hoeksche Waard onder de nieuwe dienstregeling nog steeds goed bereikbaar zijn.

Schriftelijke reactie
SP-Statenlid Lies van Aelst diende voor de Statenvergadering van de Commissie Verkeer en Milieu  in totaal tien vragen in naar aanleiding van klachten over de gewijzigde dienstregeling.

Deze werden afgelopen woensdag niet allemaal beantwoord. Op de vragen over te volle bussen en de bereikbaarheid van kleine kernen als Mookhoek volgt nog een schriftelijke reactie.

U bent hier