h

Zuid-Holland koploper met kilometers nieuw fietspad

15 maart 2015

Zuid-Holland koploper met kilometers nieuw fietspad

Foto: DS

De afgelopen vier jaar kreeg Zuid-Holland er 162 kilometer fietspad bij. Het provinciebestuur van Zuid-Holland is hiermee het best presterende van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van de NOS en de regionale omroepen. Qua investeringen in fietsbeleid deed alleen Gelderland het beter. 

Dankzij een initiatief van oud SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen staan wandelen en fietsen in heel Nederland weer meer op de kaart. Op zijn initatief gaat het kabinet hier eindelijk weer serieus mee aan de slag.

Onderdeel hiervan is een landelijke proef met gratis fiets in de trein buiten de spits en in het weekend. Een eerder kleinschalig experiment hiermee op de Zuid-Hollandse MerwedeLingeLijn trok veel extra wandelaars en fietsers.

Toerisme en regionale economie
Ook de SP in Zuid-Holland is hier blij mee. Wandelen en fietsen zijn ook in onze provincie belangrijk voor recreatie en toerisme en daarmee voor de regionale economie. De extra kilometers nieuw fietspad sluiten hier perfect bij aan.

Het provinciebestuur van Zuid-Holland, waarvan ook de SP deel uitmaakt, legde overigens niet alleen het meeste kilometers fietspad van Nederland aan. Het provinciebestuur overtrof ook de afspraken die waren vastgelegd in het eigen coalitieakkoord.

Landgoederen
Het nationale stimuleringsplan voor fietsen en wandelen richt zich ook op het stimuleren van fiets- en wandelpaden over landgoederen en boerenland. Dit brengt landbouw, natuur en toerisme dichter bij elkaar.

Ook het openstellen van meer gebouwen op landgoederen is voor de SP in Zuid-Holland een belangrijk punt. De belastingbetaler betaalt immers flink mee aan onderhoud en restauratie. Daar mag best iets tegenover staan.

Zie ook:

 

 

 

 

U bent hier