h

SP-gedeputeerde opent extra lijndienst Waterbus

30 mei 2015

SP-gedeputeerde opent extra lijndienst Waterbus

Foto: DS

SP-gedeputeerde Rik Janssen opende vrijdag op de vernieuwde halte bij Kinderdijk een extra lijndienst van de Waterbus. Inzet op cultureel erfgoed, vervoer over water en luchtkwaliteit zijn speerpunten van de SP. Het nieuwe provinciebestuur gaat op alle punten actief aan de slag.

De nieuwe lijndienst van de Waterbus zorgt vanaf 1 juni voor extra capaciteit tijdens de spitsuren tussen Rotterdam en Dordrecht. Daarnaast vaart de Waterbus dagelijks tijdens daluren en in de weekenden naar Kinderdijk.

Deze uitbreiding van de dienstregeling is een proef die twee jaar duurt. De nieuwe veerverbinding verbetert de bereikbaarheid en de economische groei van de regio en brengt extra bezoekers naar het Werelderfgoed Kinderdijk.

Met de SP in het provinciebestuur is er ook de afgelopen vier jaar al meer werk gemaakt van personenvervoer over water. De Waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht en Aqualiner in Rotterdam groeiden fors en worden steevast beoordeeld met hoge cijfers.

Om een bijdrage te leveren aan verbetering van de luchtkwaliteit onderzoekt het nieuwe provinciebestuur met de SP de komende tijd samen met onder meer de gemeenten in de Drechtsteden en de vervoerders of verdere uitbreiding van het netwerk voor OV-over water mogelijk is.

Cultureel erfgoed
Het gebied tussen Dordrecht, de molens van Kinderdijk en de Biesbosch is ook belangrijk cultureel erfgoed. Het is daarom aangemerkt als de ‘Erfgoedlijn Waterdriehoek’. De geschiedenis van ons leven met water staat hier centraal.

Om onze Zuid-Hollandse geschiedenis te bewaren en beleefbaar te maken en het toerisme en de economie te versterken, investeert de provincie de komende jaren in totaal veertien miljoen extra in dit en ander cultureel erfgoed.

 

U bent hier