h

Discussieavond op donderdag 14 december: Hoe stoppen we GenX?

6 december 2017

Discussieavond op donderdag 14 december: Hoe stoppen we GenX?

Foto: SP

Donderdag 14 december organiseert de landelijke SP in Dordrecht een discussieavond over de risico’s van de chemische industrie voor de leefomgeving. SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin gaat in gesprek met bewoners en deskundigen. Wat zijn de gevolgen van de lozing van GenX voor de omgeving en de gezondheid? Welke stoffen zitten er nog meer in het drinkwater? Hoe kunnen deze problemen worden opgelost?

Lacin: ‘Op veel locaties in Zuid-Holland is het omstreden GenX aangetroffen in het water. Recent dook het zelfs op in de omgeving van Eindhoven. Over de effecten van GenX is heel weinig bekend, maar toch mag fabrikant Chemours doorgaan met het lozen.

Drinkwater dreigt duurder te worden en het toezicht op de industrie schiet tekort. Dat moet stoppen. De SP gaat graag het gesprek aan met mensen die hier de dupe van dreigen te worden.’

Behalve Lacin zijn te gast: Hans de Groene, directeur Vewin (Vereniging drinkwaterbedrijven in Nederland) en professor Jacob de Boer, milieuchemicus. De avond is openbaar en gratis toegankelijk. Voor aanmeldingen en/of vragen:

Datum: 14 december 2017
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht
Aanvang programma: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Meer informatie:

U bent hier