h

Kandidaat-Statenlid Iris van de Kolk in actie tegen discriminatie LHBTI

25 januari 2019

Kandidaat-Statenlid Iris van de Kolk in actie tegen discriminatie LHBTI

Foto: SP

Iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit mag in ons land nooit reden zijn voor discriminatie. Kandidaat-Statenlid Iris van de Kolk deed daarom mee aan acties en schreef een uitgebreid opiniestuk tegen de Nashville-verklaring en vóór vrijheid in de liefde. Met steun van de SP werd op 9 januari ook op het Provinciehuis van Zuid-Holland de regenboogvlag gehesen.

Naast vele Amerikanen ondertekenden ook honderden Nederlandse orthodoxe protestanten de Nashville-verklaring. Dit conservatief-christelijke pamflet spreekt zich onder meer uit tegen homoseksuelen en transgenders. Zij zouden ‘onrein’ en zelfs ‘ziek’ zijn.

Van de Kolk kan daar met haar hoofd niet bij: ‘Discriminatie is in dit land –gelukkig– verboden. Daarnaast beantwoorden wij haat niet met haat. Wij doen aan naastenliefde. Wij zullen dus doorgaan met vlaggen uithangen, elkaar zoenen en met elkaar trouwen tot we erbij neervallen.

Dat ook bij zo veel gemeenten en op het Provinciehuis van Zuid-Holland de regenboogvlag omhoog ging, doet mij en andere LHBTI’ers heel veel goed. Ook als Statenlid zal ik mij sterk maken dat wij en onze rechten in heel Zuid-Holland te allen tijde worden gerespecteerd!’

Meer informatie:

U bent hier