h

SP steunt Regenboogakkoord: emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI is ook een taak van de provincie

13 maart 2019

SP steunt Regenboogakkoord: emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI is ook een taak van de provincie

Foto: SP

Aanstaande vrijdag ondertekent de SP samen met zeven andere partijen het Zuid-Hollandse Regenboog Stembusakkoord. De partijen spreken hierin af in het nieuwe collegeakkoord van Zuid-Holland concrete maatregelen op te nemen ter bevordering van de emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI. Het akkoord is een initiatief van de Zuid-Hollandse COC’s Haaglanden, Rotterdam Rijnmond en Leiden.

Het akkoord dat wordt gesteund door SP, PvdD, VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en 50PLUS bevat een compleet pakket aan maatregelen voor emancipatie en acceptatie van LHBTI. Naast een eigen gedeputeerde komt er ook gericht beleid, budget en concrete acties.

Zo gaan Zuid-Hollandse gemeenten gestimuleerd worden om Regenbooggemeente te worden en komt er ondersteuning voor de vrijwilligersstructuur. Ook veiligheid krijgt bijzondere aandacht, vooral van jongeren, ouderen en biculturele LHBTI’s.

Ook werkgelegenheid, cultuur en sport komen aan bod. Zo moet er meer worden gedaan voor groepen met afstand tot de arbeidsmarkt zoals transgenderpersonen. Ook komt er een divers media- en cultuurbeleid en ondersteuning voor evenementen zoals Roze Zaterdag.​

Meer informatie:

U bent hier