h

veerdienst Maassluis-Rozenburg moet nu terug in publieke handen

6 februari 2023

veerdienst Maassluis-Rozenburg moet nu terug in publieke handen

De Provincie Zuid-Holland moet nu de knoop doorhakken en de uitvoering van de veerdienst Maassluis-Rozenburg in eigen handen nemen. Dat is de reactie van de SP-Statenfractie op het bericht in het AD van 3 februari dat vervoerder AquaSwets geen geld heeft voor de reparatie van de autoveerponten. “Dit bedrijf is uitgespeeld, maar eigenlijk is ook vooral dit systeem met aanbesteden failliet’, aldus SP-fractievoorzitter Lies van Aelst.

De aap komt dan toch uit de mouw. Al maandenlang worden de gebruikers van de veerpont aan het lijntje gehouden met verhalen over vertraging bij te leveren onderdelen nodig voor de reparatie, maar nu blijkt de vervoerder gewoon op zwart zaad te zitten, wat de SP al vermoedde. Reizigers zijn zwaar gedupeerd door dit maandenlange traineren.

Van Aelst: “Te lang is er gedraald met het vervangen van het verouderde materiaal, zoals wij al aankaartten in eerdere vragen aan het Provinciebestuur. Het is niet acceptabel dat wij dit als volksvertegenwoordiging nu pas horen. De SP heeft keer op keer om opheldering gevraagd en dit kwam nooit boven tafel.”

De maat is nu echt vol voor de SP. “Hoog tijd dat we als provincie het heft in eigen handen nemen en zelf de verantwoordelijkheid nemen voor het veer, in plaats van het aan een falende marktpartij te laten, is de conclusie van van Aelst.

 

Reactie toevoegen

U bent hier