h

Actievoeren helpt: borden autoveer Rozenburg-Maassluis worden afgeplakt

12 april 2023

Actievoeren helpt: borden autoveer Rozenburg-Maassluis worden afgeplakt

Waar talloze minnelijke pogingen door de Dorpsraad Rozenburg en Rozenburg in Actie (RiA) tot niets leidden, lukte wel met wat duct tape, een paar foto’s en media-aandacht. Gedeputeerde Baljeu liet vandaag weten dat begonnen is met het afplakken van de misleidende borden die verwijzen naar het - gestremde - autoveer Rozenburg-Maassluis. De SP is blij met het snelle resultaat van de actie die we samen met RiA voerden op 8 april, maar tevreden zijn we uiteraard pas als er weer een regulier autoveer vaart, zoals contractueel afgesproken tussen de Provincie en vervoerder Blue Amigo.

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst: “De situatie was natuurlijk van de zotte. Niemand die de verantwoordelijkheid neemt voor het simpelweg oplossen van een stroom terechte klachten van RiA en de Dorpsraad, totdat de media erover berichten. Goed natuurlijk dat het nu alsnog gebeurt, want dagelijks worden tientallen automobilisten het bos in gestuurd door die foute borden.”

Dit snelle succes van de actie is een opsteker voor de mensen van de Dorpsraad en RiA, die zich dagelijks met niet aflatend elan inzetten voor Rozenburg. Zij kunnen op de steun van de SP blijven rekenen. Van Aelst: “Dat autoveer moet spoedig weer varen. Het is een essentiële voorziening voor Rozenburg. We blijven erover doorgaan tot het geregeld is.”

Reactie toevoegen

U bent hier