h

Geschenkwoningen worden Rijksmonument

7 april 2023

Geschenkwoningen worden Rijksmonument

Foto: SP

Goed nieuws over de geschenkwoningen, die na de Watersnoodramp van 1953 door diverse landen zijn geschonken aan de getroffen gebieden. De Staatssecretaris heeft laten weten dat ze in aanmerking komen voor de status van Rijksmonument, zo laat de Bond Heemschut weten op haar website.

De SP is zeer verheugd over dit bericht. In 2018 drong ons toenmalige Statenlid Bart Vermeulen er al bij het Provinciebestuur op aan zich hiervoor in te zetten. Lees hier het artikel uit die tijd.

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst: “In de Provincie is heel veel bijzonder waardevol erfgoed dat het verdient om goed beschermd te worden. Dat het nu voor de geschenkwoningen gaat lukken is fantastisch nieuws.”

Het beschermen van het Zuid-Hollandse cultureel erfgoed is één van de speerpunten in het verkiezingsprogramma van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier