h

Pontje komt zo?

7 april 2023

Pontje komt zo?

Pontje komt zo. Dat dachten tenminste de automobilisten die hier in de rij staan bij de veerstoep in Rozenburg, voor een overtocht naar Maassluis. Dat veer is echter al een hele flinke tijd uit de vaart. Waarom dan toch daarheen?

Nou, zo gek is dat niet, gezien het feit dat dit bord er staat op de Botlekweg. Als je niet uit de directe omgeving komt en niet op de hoogte bent van de wantoestanden rond het veer, dan ga je ervan uit dat de pont vaart.

De Bewonersgroep Rozenburg In Actie, die zich al geruime tijd inzet voor het herstel van het autoveer, probeerde al op allerlei manieren voor elkaar te krijgen dat auto's niet tevergeefs richting de veerstoep rijden. Tevergeefs: noch exploitant Blue Amigo, noch de gemeente Rotterdam, noch de Provincie gaven thuis. Niemand voelt zich blijkbaar verantwoordelijk.

Reden voor de SP om maar weer eens vragen te stellen aan het Provinciebestuur. Die gaan niet alleen over de kastje-naar-de-muurervaring van de bewoners, maar ook over de deplorabele onderhoudstoestand van de entree naar de veerstoep. 

Afgebroken slagbomen, automaten kapot, een doorgeroeste portacabin. Dat gecombineerd met de berichten over de financiële perikelen bij Blue Amigo maken dat de Rozenburgers zeer verontrust zijn. Komt die pont überhaupt nog wel terug? Het is nu aan het Provinciebestuur om die zorgen weg te nemen en eindelijk eens in te grijpen, zo vindt de SP. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier