h

Aanleg ottertunnels bij Nieuwkoopse Plassen nu echt van start

8 september 2017

Aanleg ottertunnels bij Nieuwkoopse Plassen nu echt van start

Foto: DS / DS

De aanleg van de ottertunnels onder de N463 waar de SP al in 2014 om vroeg, gaat deze week echt van start. Fractievoorzitter Lies van Aelst is blij, maar gaat er wel vanuit wel dat dierenwelzijnsmaatregelen voortaan –zoals is toegezegd aan de SP– al bij de aanleg of tijdens groot onderhoud van wegen worden meegenomen. ‘Dat scheelt een hoop dierenleed, tijd én belastinggeld’.

Van Aelst: ‘Al bij ons eerste pleidooi voor de ottertunnels in maart 2014 hebben we voorgesteld om dierenwelzijnsmaatregelen voortaan standaard mee te nemen in alle plannen voor aanleg en onderhoud van provinciale wegen. Dit kan dure maatregelen achteraf voorkomen, zoals die nu wel nodig zijn.'

Desondanks is de SP vooral blij dat de otter door de maatregelen eindelijk goede bescherming krijgt. In totaal worden drie faunabuizen en uitstapplaatsen aangelegd. Hierdoor wordt de kans op ongelukken kleiner en de kans op meer jonge otters groter, doordat hun hun leef- en voedselgebied wordt vergroot.

Meer informatie:

 

U bent hier