h

Nieuws uit 2024

22 juli 2024

Vragen SP over wegvallen milieucontroles bij bedrijven

Foto: www.beeldbank.rws.nl

Op 15 juli verschenen in de media RTV Rijnmond en Binnenlands Bestuur artikelen over achterstanden in de milieucontroles door Omgevingsdiensten in het land, meestal als gevolg van personeelstekorten. Ook in Zuid-Holland speelt dit. Met name wordt genoemd de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Reden voor de SP om schriftelijke vragen in te dienen bij het Provinciebestuur.

Lees verder
12 juli 2024

Incidenten met gevaarlijke stoffen in kaart

Het Milieualarmteam van de Zuid-Hollandse SP heeft in kaart gebracht waar de meeste incidenten met gevaarlijke stoffen plaatsvinden.  Met deze incidentenkaart wordt in één oogopslag zichtbaar waar de meeste incidenten gebeuren, en ook hoe vaak. Geruststellend is dat allerminst: het gaat om tientallen incidenten per jaar. De SP blijft verder graven.

Lees verder
11 juli 2024

OV in eigen hand kan wél

Een vaak gehoord argument, als je ervoor pleit om het openbaar vervoer weer in eigen hand te nemen is: “dat mag niet van Brussel”. Dat is een misverstand, het mag wel degelijk. De SP liet onderzoek doen naar liefst zes voorbeelden van stedelijke regio’s in Duitsland en Frankrijk die het openbaar vervoer van de markt haalden. Gevolg: beter openbaar vervoer, meer lijnen en tevreden klanten. Vaak zijn dit soort initiatieven in handen van linkse colleges, maar ook onder rechtse leiding wordt de verandering niet teruggedraaid.

Lees verder
18 juni 2024

Chemours, nul uit de pijp en nul uit de poort

Foto: SP

Afgelopen zaterdag demonstreerden we voor de zoveelste keer in Dordrecht tegen de PFAS-vervuiling van Chemours. In tegenstelling tot andere zaterdagen, wanneer er (al jaren) wekelijks voor de poort wordt gedemonstreerd, was het nu een grote demonstratie. Vanaf de binnenstad werd zo’n 5 km gelopen naar de poort van Chemours en het wat verderop liggende manifestatieterrein. Het was goed om te zien dat er naast veel lokale SP’ers, een tweetal SP-Tweede Kamerleden en een SP-Statenlid, ook veel andere partijen en organisaties aanwezig waren. 

Lees verder
12 juni 2024

Maiden speech Iris van de Kolk: opkomen voor werkende klasse en tweede oeververbinding Boskoop moet er komen

Soms duurt het even, maar dan heb je ook wat. Drie maanden na haar aantreden hield Iris van de Kolk op 12 juni in Provinciale Staten haar maiden speech. Een kort maar duidelijk verhaal over haar socialistische achtergrond en de inzet waarmee in de politiek zit: opkomen voor de werkende klasse, met als kernwaarden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Daarnaast komt ze op voor de lhbtqai+ gemeenschap. “Het hele alfabet”,  zoals ze dat omschreef.

Lees verder
11 juni 2024

Onveiligheid Emerald Kalama Chemicals leidt tot vragen SP

Foto: Wikipedia

De SP Rotterdam heeft de noodklok geluid over de onveilige situatie bij het bedrijf Emerald Kalama Chemicals bij de Rotterdamse haven. Aanleiding was een rapport van het onderzoeksplatform Follow The Money, waaruit bleek dat er tussen 2017 en begin 2022 een veelheid aan overtredingen was gemaakt. De Rotterdamse raadsfractie heeft vragen ingediend bij het gemeentebestuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier