h

Nieuws uit 2000

30 december 2000

Honderd vragen over Heineken

Heineken wil capaciteit brouwerij verdubbelen
SP eist opheldering over risico’s, rampenplan en overlast.

De SP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft schriftelijke vragen gesteld over de geplande uitbreiding van Heineken in Zoeterwoude. Na signalen uit de omgeving en na enig onderzoek zijn er zorgen over onder andere de opslag van ammoniak op het fabrieksterrein. De Socialistische Partij probeert nu met een serie van meer dan honderd schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten meer duidelijkheid te krijgen.

Lees verder
22 november 2000

Teruglopende ambulancezorg: gebrek aan beschaving

De SP-Statenfractie heeft in samenwerking met de Alphense raadsfractie schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS) over de toenemende overschrijdingen van de aanrijtijden van ambulances.
De aanrijtijd behoort maximaal 15 minuten van melding tot aankomst te bedragen.

Lees verder
16 november 2000

Collectief vraagafhankelijk vervoer blijkt valkuil

Onduidelijke regelingen en overbodige geheimhouding zetten het vertrouwen van het experiment CVV in de Rijnstreek op de tocht.
Afgelopen zomer kondigde het provinciale dagelijkse bestuur met trots hun openbaar vervoer experiment in de Rijnstreek aan. Het zogenaamde collectieve vraagafhankelijk vervoer (CVV) zou het ei van Columbus worden. Betaalbaar vervoer op maat voor zowel de gewone passagier als de gehandicapte.

Lees verder
15 november 2000

Merwedehaven: sluiten in 2003 is financiëel mogelijk

Pronk ontving totaal 1158 mln. aan stortheffingen.
Woensdag 15 november spreekt de commissie milieu van de provincie Zuid-Holland over de nieuwe milieuvergunning voor de afvalstort Derde Merwedehaven (AVM). De SP vindt dat het gezondheidsrisico voor de omwonenden voorop moet staan. Daarom vraagt SP-statenlid, Gerard Harmes, aan het college, om de AVM versneld vol te storten, zodat hij in 2003 dicht kan.

Lees verder
6 november 2000

Chloorproductie en -gebruik horen op één locatie

Chloortransporten moeten stoppen

In antwoord op vragen van de SP-fractie in Zuid-Holland laat de provincie weten, dat er ’lichtpuntjes’ zijn gekomen in de mogelijkheid om via de vergunningverlening de chloortransporten in te perken. De SP wil woensdag, 8 november, tijdens de algemene beschouwingen van Gedeputeerde Staten horen of er eindelijk schot in de zaak zit.

Milieugedeputeerde Huizer heeft vandaag al aan de SP laten weten woensdag met een beleidsbrief te zullen komen.

Lees verder
21 oktober 2000

Financiering Schanspolder dubieus door open eindvoorstellen

Toegang alleen voor rijken.

De voordracht ’Schanspolder’, die in de provinciale statenvergadering van 18 oktober ’00 met alleen de stem van de SP tegen is aangenomen, gaat over de aankoop van een stukje oever. Deze zogenaamde zelling aan de Hollandse IJssel bij Ouderkerk is 7,5 ha groot. Al eerder had de SP-fractie op dit voorstel stelling genomen in de commissies Oost, Groen Water en Milieu (GWM) en Personeel Financiën en Bestuurlijke Zaken (PFBZ).

Lees verder

Pagina's

U bent hier