h

Nieuws uit 2005

8 december 2005

Petitie ambulance Rijnmondgemeenten op peil aan Tweede Kamer door groot deel Zuid-Holland

Statenlid Gerard Harmes (SP) biedt op dinsdag 13 december (13.15 uur) namens een groot deel van de commissie Samenleving van de provincie Zuid-Holland de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie aan.

Lees verder
7 december 2005

De Rijnlandroute is een schijnoplossing

Iedereen die wel eens naar Katwijk is gegaan kent de ellenlange files op de Churchilllaan in Leiden. Het is een groot verkeersprobleem dat schreeuwt om aandacht. De plannen om een snelweg door Leiden aan te leggen, de zogenaamde Rijnlandroute of N11-West, klinken dan ook zinvol. De Rijnlandroute is echter een schijnoplossing die de verkeersdrukte in Leiden totaal niet vermindert, zo blijkt uit onderzoeken. Investeren in openbaar vervoer en de fiets is wél een oplossing. Dit voorjaar bracht de provincie Zuid-Holland een rapport uit over de effecten van de Rijnlandroute. De weg zou in principe het verkeer vakkundig om Leiden heen leiden. De beleidsmakers houden ditmaal geen rekening met het feit dat de meeste auto’s op de Churchilllaan als lokaal verkeer in Leiden rondrijden. De aanleg van de nieuwe snelweg heeft, blijkt uit diezelfde studie, geen enkele invloed op de file’s in Leiden.

Lees verder
23 november 2005

SP stort gifgrond Stort van Troost voor de deur van Shell

Foto: SP

SP-Kamerlid Krista van Velzen en SP Statenlid Bart Vermeulen hebben vanmorgen met enkele collega-actievoerders ernstig vervuilde grond gestort op de stoep van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Hoewel zowel de woordvoerder van Shell als de politie het Kamerlid sommeerden de grond weer mee te nemen, waren de SP aktivisten daartoe niet bereid. Van Velzen: 'Het moet ook niet gekker worden. Shell heeft decennia lang zwaar chemisch afval in een kwetsbaar natuurgebied gestort. Ze weigeren nog steeds hun verantwoordelijkheid te nemen. Nu wij ze een handje helpen moeten ze hun eigen cadeautjes niet weigeren!
Ik neem de nieuwe reclameslogan van Shell zeer serieus: waar u stopt gaan wij verder! Vandaag hebben we een klein deel van de nalatenschap op de stoep van Shell gestort. Daar hoort het natuurlijk niet thuis, maar het kan daar in ieder geval minder kwaad dan in de bodem van de Biesbosch.”

Lees verder
23 november 2005

SP: 'De Gnephoek is belangrijk open landschap

De plannen om de Gnephoek in Alphen aan den Rijn vol te bouwen zijn voor de SP Statenfractie onacceptabel. Fractievoorzitter Gerard Harmes vindt de aanwezigheid van groen ... in de Randstad te belangrijk om op te geven.

Lees verder
2 november 2005

SP niet aanwezig bij aangeklede borrel

De SP statenfracties van de SP in Noord- en Zuid-Holland waren niet aanwezig bij de borrel in Dordrecht.

Lees verder
18 oktober 2005

Bijeenkomst voorzieningen Rijnsaterwoude 25 oktober

Naar aanleiding van de uitkomsten van de enquête die de Statenfractie van de SP onlangs hield, organiseert de partij op 25 oktober een bewonersavond. Op 25 oktober zal de SP fractie samen met inwoners van Rijnsaterwoude van gedachten wisselen en plannen maken om op korte termijn een aantal voorzieningen in het dorp te verbeteren. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder

Pagina's

U bent hier