h

Nieuws uit 2014

24 december 2014

College coulant met bezwarentermijn helihaven

Foto: DS

Vanwege de feestdagen zal het provinciebestuur soepel omgaan met zienswijzen tegen de nieuwe helihaven bij Ypenburg. Deze worden tot één week na de officiële sluitingstermijn van 1 januari 2015 in behandeling genomen, zo luidde het antwoord op vragen van de SP, D66 en PvdD.

Lees verder
23 december 2014

Machtige metropoolregio van de baan

Foto: DS

Zuid-Holland krijgt een Vervoerregio die géén onderdeel wordt van een machtige metropoolregio, zo besloot de Eerste Kamer op 16 december. Ook de SP in Zuid-Holland is blij met deze helderheid. De nieuwe Vervoerregio moet uiterlijk 1 januari 2016 van start gaan.

Lees verder
19 december 2014

Zeg nee tegen nieuwe commerciële helihaven

Foto: DS

Vereniging Heliniet heeft een goede voorbeeld-zienswijze opgesteld tegen een nieuwe commerciële helihaven bij het Prins Clausplein in Den Haag. De vereniging wijst hierin niet alleen op ernstige geluidsoverlast, maar ook op zware uitstoot, mogelijke ongevallen, woningwaardedaling en meer.

Lees verder
18 december 2014

Oproep tot behoud polders van Rhoon

Foto: Polder in het Buytenland van Rhoon

De Tweede Kamer verwierp dinsdag een motie van SP-Tweede Kamerlid Eric Smaling over het Buytenland van Rhoon. Gezien de 40.000 ingezamelde handtekeningen en de beschikbaarheid van een goed alternatief plan van lokale agrariërs, riep Smaling op om de polders in goed overleg te behouden.

Lees verder
12 december 2014

Forse investeringen in OV Zuid-Holland Noord

Foto: pzh / HOV-bus

Deze week ontving de provincie een rijksbijdrage van €200 miljoen voor verbetering van het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord. In totaal is er nu zo'n 400 miljoen beschikbaar voor extra treinen en nieuwe snelle buslijnen in de regio Katwijk-Noordwijk-Leiden-Gouda-Alphen aan den Rijn.

Lees verder
10 december 2014

Prioriteit bij betere inpassing Stevenshof

Foto: PZH / fietspad

Een grotere afstand van de tunnelmond tot de Stevenshof heeft voor de SP de hoogste prioriteit bij mogelijke financiële ruimte in de aanbesteding van de RijnlandRoute. Daarnaast ziet de partij ruimte voor behoud van het huidige fietspad in de Oostvlietpolder binnen het provinciale fietsbudget.

Lees verder

Pagina's

U bent hier