h

Nieuws uit 2022

20 december 2022

Onze top 10!

Tijdens de regioconferenties van 10 december stelden de afgevaardigden van de Zuid-Hollandse afdelingen het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vast voor de Statenverkiezingen van 15 maart. Op de foto onze top 10, afkomstig uit alle hoeken van de Provincie.

Lees verder
19 december 2022

Kieskompas: onze antwoorden op de stellingen

Zoals altijd het geval is bij de verkiezingen komen er ook nu weer diverse stemhulpen voorbij. Lees hier de antwoorden van de SP op de stellingen van Kieskompas. 

Lees verder
15 december 2022

SP: beëindig vriendschapsbanden China

In de Statenvergadering van 14 december heeft de SP er opnieuw voor gepleit de vriendschapsbanden met de Chinese Provincie Hebei en het stadsdeel Shanghai Pudong geheel te beëindigen. Aanleiding zijn de jarenlange schendingen van de mensenrechten in China, de aanslagen op het klimaat en de diefstal van kennis en technologie door het land. In plaats van deze dubieuze vriendschap zou de Provincie in moeten zetten op het terug naar Nederland halen van cruciale productie en het beschermen van onze kennis. Daarnaast zou een vriendschapsband met een land dat we echt zouden kunnen helpen, zoals Oekraïne, veel beter passen. Een motie om de banden met China te verbreken haalde het echter (nog) niet.

Lees verder
8 december 2022

Wederom vragen SP over pont Maassluis-Rozenburg

Foto: SP

De veerdienst Maassluis-Rozenburg blijft de gemoederen danig bezighouden. Protestbeweging ‘Rozenburg in Actie’ schreef in november een brandbrief aan de gemeentebesturen van Rotterdam en Maassluis, die in de gemeenteraden daar is besproken, zo blijkt uit een artikel in het AD. De inhoud van de brief is dermate verontrustend dat de SP-Statenfractie opnieuw vragen heeft gesteld aan het Provinciebestuur.

Lees verder
1 december 2022

Vragen SP over spoorincident Boskoop

De Zuid-Hollandse Statenfractie van de SP is behoorlijk geschrokken van de botsing van een trein van R-Net met op het spoor gegooide fietsen, bij station Snijdelwijk in Boskoop. Het incident zorgde gelukkig niet voor gewonden, maar de materiële schade was aanzienlijk. De daders lijken niet te achterhalen door het ontbreken van camera’s. Aanleiding voor de SP om een aantal vragen te stellen aan het Provinciebestuur.

Lees verder
11 november 2022

Tijd voor publieke diensten in publieke handen

Foto: SP / www.sp.nl

Dat was de kern van de boodschap uit het betoog van SP-fractievoorzitter Lies van Aelst, tijdens de bespreking van de begroting 2023 in Provinciale Staten. Tijdens de vergadering diende ze namens de SP diverse voorstellen in om dit voor elkaar te krijgen, in de energievoorziening, in het openbaar vervoer en de woningbouw.

Lees verder

Pagina's

U bent hier