h

Nieuws uit 2015

21 december 2015

Verbod op varend ontgassen verder uitgebreid

Foto: MBZH

In de provincie Zuid-Holland gold al sinds begin dit jaar al een verbod op het varend ontgassen van benzeen. Dit zorgt voor minder stankoverlast en een betere leefomgeving. Per 1 januari 2016 wordt dit verbod verder uitgebreid. Ook het varend ontgassen van ladingen die 10% of meer benzeen bevatten is niet meer toegestaan.

Lees verder
21 december 2015

Forse verbetering molenbeleid Provincie

Foto: Bart Vermeulen / Molen de Hoop in Gorinchem

Met het extra inzetten van € 300.000,- voor historische molens zorgt de Provincie Zuid-Holland voor een forse verbetering van het molenbeleid van de 228 molens in de Provincie. Van dat geld gaat het komende jaar 200.000 euro naar het groot onderhoud van de molens en 100.000 euro naar het verbeteren van de molenbiotopen. Molenbiotopen zijn gebieden rond molens die zo veel mogelijk vrij moeten blijven van obstakels om de molen voldoende wind te kunnen geven.

Lees verder
16 december 2015

Iets minder druk op wachtlijsten door bijbouwen noodwoningen

Foto: SP

Het bijbouwen van 14.000 sobere, kleinschalige woonruimten voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning zal in Zuid-Holland de druk op de ellenlange wachtlijsten voor een betaalbare huurwoning waarschijnlijk iets verlichten. Een goede zaak. Een echte oplossing voor het grote tekort aan betaalbare sociale huurwoningen is het echter nog niet.

Lees verder
14 december 2015

Kamervragen over ingrijpen ministeries in Zuid-Hollands detailhandelsbeleid

Foto: DS

SP-Tweede Kamerlid Eric Smaling wil snel opheldering van VVD-ministers Kamp en Schultz Van Haegen over het schrappen van een bepaling uit het Zuid-Hollandse detailhandelsbeleid. De ministers willen hierdoor meer detailhandel aan de randen van gemeenten mogelijk maken. De provincie Zuid-Holland wil dit vanwege de vele leegstand en het beschermen van de stads-en dorpscentra juist beperken. Volgens Smaling moet er snel duidelijkheid komen over de bevoegdheden van de provincie en het Rijk.

Lees verder
8 december 2015

's-Gravendeel houdt toch busverbinding op zondagavond

Foto: SP

Naar aanleiding van vragen van SP-fractievoorzitter Lies van Aelst past Connexxion de nieuwe dienstregeling voor de Hoeksche Waard aan. In de dienstregeling van de nieuwe vervoerder in de Hoeksche Waard was per abuis vermeld dat bus 166 per 13 december op zondagavond niet meer tussen ’s-Gravendeel en Dordrecht rijdt.

Lees verder
8 december 2015

Voorstellen voor beter molenerfgoed

Foto: Google / Google streetview

De SP-Statenfractie wil het molenerfgoed in Zuid-Holland versterken zodat de meer dan 200 molens meer kunnen draaien en dat het onderhoud op de langere termijn goed geregeld is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier