h

Nieuws uit 2018

15 december 2018

Nieuwe informatie-app moet inwoners dichterbij provinciale politiek brengen

Foto: N. Smulders

Een app die bij nieuws op online media de achterliggende politieke stukken toont. Deze inzending won de ontwerpwedstrijd van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en Limburg voor een app die politieke informatie beter toegankelijk maakt. SP-Statenlid Wim Metselaar zat namens de provincie Zuid-Holland in de jury die alle inzendingen heeft beoordeeld.

Lees verder
10 december 2018

SP en GroenLinks: omwonenden Rotterdam Airport mogen zich niet ‘geschiphold’ voelen

Foto: SP

SP en Groen Links in Provinciale Staten zijn helemaal klaar met rammelende onderbouwingen van luchtvaartgroei. Ze willen daarom bevestiging van het provinciebestuur dat dit in Zuid-Holland niet gebeurt. Ook zijn ze bezorgd over de lage pachttarieven die de luchthaven zou betalen. Dit is mogelijk ongeoorloofde staatssteun.

Lees verder
8 december 2018

Terugluisteren: Statenlid Bart Vermeulen bij De Late Avond over achteruitgang groen erfgoed

Foto: SP

Geriefhoutbosjes, koebochten, schurvelingen: allemaal namen voor groene elementen in het landschap met oorspronkelijk vaak een agrarische functie. Zo zijn koebochten kleine bosjes waar de koeien werden gemolken. Net als geriefbosjes leverden ze ook hout voor de boer. Anno nu is dit groene erfgoed nog steeds belangrijk voor de biodiversiteit en de landschappelijke kwaliteit. Statenlid Bart Vermeulen vertelt bij De Late Avond over zijn inzet om de achteruitgang ervan te stoppen.

Lees verder
7 december 2018

Veiligheid en reizigers met een beperking beter af met steward op elke trein MerwedeLingeLijn

Foto: Mediabank PZH

Met ingang van de nieuwe dienstregeling per 9 december wil de nieuwe vervoerder Qbuzz niet meer standaard op elke trein van de MerwedeLingeLijn een steward inzetten. De SP en de VVD zijn bezorgd over de gevolgen hiervan voor de veiligheid en voor mensen met een beperking. Het zou daarom goed zijn als het besluit wordt teruggedraaid.

Lees verder
1 december 2018

SP-Leden kiezen kandidaten Statenverkiezingen volgend jaar maart

Foto: SP

De leden van de Zuid-Hollandse SP-afdelingen kozen vandaag de kandidaten voor de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart 2019. Lijsttrekker is Lies van Aelst uit Gorinchem. Plaats twee en drie zijn voor Frank Johan Hoogendam uit Delft en Marije van Hell uit Den Haag. Behalve de kandidatenlijst stelden de leden vandaag ook het verkiezingsprogramma vast.

Lees verder
29 november 2018

Maatregelen in Land van Wijken en Wouden succesvol: bijenstand de goede kant op

Foto: SP

In 2015 ging in het Land van Wijk en Wouden rond Alphen, Leiden en Zoetermeer het Groene Cirkels Bijenlandschap van start. Met steun van de provincie zijn bij scholen, bedrijven en vele andere locaties bloemen ingezaaid en nestplekken aangelegd om de achteruitgang van de wilde bij te stoppen. De eerste resulaten zijn hoopgevend. Bij de nulmeting in 2015 werden in totaal 68 bijensoorten geteld. Dit jaar waren dat er 91, een toename van 34 procent.

Lees verder

Pagina's

U bent hier