h

Nieuws uit 2016

21 december 2016

Vijf miljoen voor onderhoud en toegankelijkheid van (landschaps-)monumenten

Foto: PZH

De molens van Kinderdijk, de Oude Hollandse Waterlinie, de Atlantikwall langs de kust, de trekvaarten rond Leiden en vele andere bijzondere historische gebouwen en plekken in Zuid-Holland kunnen ook de komende jaren rekenen op financiële steun van de provincie. Op initiatief van SP-gedeputeerde Rik Janssen is hiervoor in 2017 vijf miljoen euro beschikbaar.

Lees verder
17 december 2016

Succesvolle voedselbankactie Omroep West

Foto: Ivar Lingen / Omroep West http://www.omroepwest.nl/

SP-gedeputeerde Rik Janssen deed gister mee aan de Kerstactie Samen voor de Voedselbank van Omroep West. Namens de PZH-organisatie bood hij een aantal voedselpakketten aan. In totaal zijn maar liefst 134.359 lang houdbare producten ingezameld. Janssen is trots op de vele vrijwilligers die zich hier onvermoeibaar voor hebben ingezet.

Lees verder
16 december 2016

Reconstructie historische Romeinse schepen stap dichterbij

Foto: PZH

De ‘Zwammerdamschepen’ zijn schepen uit de Romeinse tijd, waarvan de losse onderdelen tussen 1971 en 1974 werden opgegraven bij Zwammerdam. Provinciale Staten gaven op 14 december officieel groen licht om subsidie open te stellen om deze schepen de komende jaren opnieuw op te bouwen. De SP is blij met deze en andere aandacht voor geschiedenis en archeologie, die ook een impuls kan geven aan toerisme en lokale economie.

Lees verder
14 december 2016

Zuid-Holland weer baas over eigen detailhandelsbeleid

Foto: MBZH

De provincie Zuid-Holland heeft weer eigen regels voor de vestiging van nieuwe winkelbedrijven buiten de dorpen en steden. Eerder stelden de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken artikel 2.1.4. van de Verordening Ruimte buiten werking, omdat de regels te streng zouden zijn. De SP is blij dat de schorsing van tafel is. Zo houden we de binnensteden levend en het buitengebied groen en aantrekkelijk.

Lees verder
9 december 2016

Rik Janssen: 'binnenvaartsector kan nog flink groeien'

Foto: PZH

SP-gedeputeerde Rik Janssen was afgelopen woensdag 7 december bij de opening van het verbrede Breeddiep bij Hoek van Holland. ‘Een goed voorbeeld van hoe met de juiste ingrepen nog een flinke groei van de binnenvaartsector mogelijk is’, aldus Janssen. Een dag eerder nam de Tweede Kamer een motie van de SP en andere partijen aan die oproept tot extra investeringen in binnenvaart.

Lees verder
6 december 2016

Waterbus Dordrecht-Papendrecht-Zwijndrecht vaart langer door

Foto: MBZH

Sinds deze week vaart de Waterbus tussen Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht in het weekend 's avonds langer door. De laatste afvaart is nu om 01.00 uur. De uitbreiding is een initiatief van een inwoonster van Papendrecht. Samen met SP-gedeputeerde Rik Janssen en PvdA-Statenlid Metin Celik gaf zij op 1 december het symbolische startsein voor de late avondvaarten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier