h

Nieuws uit 2019

10 december 2019

Alle partijen Provinciale Staten roepen Qbuzz op het matje

“Provinciale Staten willen weten hoe Qbuzz in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem gaat leveren aan de reiziger wat ze moeten leveren” . Dat is watAnneloes van Hunnik (GL), Lies van Aelst (SP) en Gerard van de Breevaart (CU enSGP) heeft gedreven om het initiatief te nemen onder andere Qbuzz naar Provinciale Staten te roepen voor tekst en uitleg.

Lees verder
18 november 2019

'Stoppen bouw sociale woningen Rijswijk niet acceptabel'

GroenLinks, PvdA en SP in ZuidHolland zijn onaangenaam verrast door plannen van de gemeente Rijswijk. Daar is besloten de doelen voor sociale woningbouw los te laten en geen nieuwe sociale woningen meer te bouwen. Daarmee schendt de gemeente de afspraken in de regio Haaglanden.

 

Lees verder
9 oktober 2019

Statenfracties vragen wederom opheldering over Qbuzz

SP, CDA, CU/SGP, GroenLinks en de PVV hebben vragen gesteld aan het provinciebestuur over de te volle bussen en treinen bij Qbuzz. Via reizigers, medewerkers en kranten bereiken deze fracties steeds vaker verontrustende berichten: de treinen en bussen (vooral bus 387) van Qbuzz zijn zo vol dat ze onderweg reizigers op stations achterlaten en zelfs haltes overslaan. Deze reizigers moeten hierna op de eerst volgende reguliere lijndienst wachten, en hopen dat deze niet óók overvol is. De fracties trekken hierover aan de bel, dit kan zo echt niet. 
Lees verder
14 september 2019

SP: provinciale actie nodig voor voldoende betaalbare huizen.

Foto: DS

Een kwart van alle huurders kan niet rond komen omdat de huur te hoog is, in totaal de helft van de huurders kan de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen. Deze week luidt het Nibud de noodklok: zorg voor meer écht betaalbare woningen! SP Zuid-Holland vraagt het Zuid-Hollandse college: kom met een actieplan! Fractievoorzitter Lies van Aelst: ‘Als provincie kunnen harde afspraken maken met de gemeenten dat er meer sociale woningen moeten komen en geen betaalbare woningen gesloopt mogen worden. Laten we dat dan ook doen!’

Lees verder
21 juni 2019

Gedeputeerde Rik Janssen naar de Eerste Kamer

Foto: PZH / Provincie Zuid-Holland

Rik Janssen verwisselt de provincie voor een rol in de Eerste Kamer. Hij wordt daar onder andere verantwoordelijk voor: Justitie & Veiligheid, Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Cultuur. In afkortingen: J&V, IWO, LNV en Cultuur. Met Janssen in het college namens de SP pionierde de Zuid-Hollandse fractie samen met Noord-Brabant met een SP in het provinciebestuur. Janssen wist belangrijke SP thema`s op de kaart te zetten en werd door vriend en vijand als bestuurder gewaardeerd.

Lees verder
31 maart 2019

Betere samenwerking archeologie Provincie en gemeenten

Foto: Bart Vermeulen / Schaal van Oegstgeest

De Provincie wil de komende jaren meer en betere samenwerking met de gemeentelijke archeologen en depots om archeologische vondsten beter te beschermen en kennis te vergroten.
Dit antwoord Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van SP-Statenlid Bart Vermeulen.
Bart Vermeulen stelde de vragen naar aanleiding van twee recente onderzoeken van de Erfgoedinspectie. Daaruit bleek dat het beleid van gemeenten beter kan en dat bewaarcondities in gemeentelijke depots te wensen over laten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier