h

Nieuws uit 2012

17 december 2012

Ruimtelijke Ordening in Zuid-Holland nader bekeken door Eerste Kamerlid

Eerste Kamerlid Eric Smaling bracht op zaterdag 8 en donderdag 13 december een werkbezoek aan Zuid Holland. Smaling werkt momenteel aan een boek over de stand van de Ruimtelijke Ordening in Nederland en de dilemma’s op dit gebied. Hiervoor gebruikt hij een aantal voorbeelden uit onze provincie.

Lees verder
12 december 2012

Beperking topinkomens voor bestuurders in jeugdzorg Zuid-Holland

De SP is verheugd dat het provinciebestuur in Zuid-Holland in de subsidieregeling heeft laten opnemen dat salarissen in de jeugdzorg niet de Balkenendenorm overschrijden. Wanneer dit toch plaatsvind dan zal dit in mindering gebracht worden op de verstrekte subsidie aan de organisatie.
SP Statenlid Esther Zwaan: ‘De SP ziet veel van haar belangrijke speerpunten terug in het jeugdzorgbeleid.
Het is niet juist dat bestuurders in deze sector torenhoge salarissen verdienen! Deze maatregel is een prikkel voor die bestuurders die meer verdienen om een ethische afweging te maken.’ Vandaag heeft de provincie haar visie en uitvoeringsprogramma voor jeugdzorg vastgesteld. De SP is zeer te spreken over de plannen voor jeugdzorg. De provincie voert bijvoorbeeld geen marktwerking in de jeugdzorg door. Een belangrijk punt voor de SP. Net als de provinciale inzet om in regioverband afspraken te maken met gemeenten over de ondersteuning van kwetsbare jongeren.

Lees verder
12 december 2012

Tevredenheid over afblazen outletcenter BleiZo

De SP-fractie in Provinciale Staten is tevreden over het feit dat een meerderheid van de statenleden tegen de aanleg van een outletcentrum in Lansingerland stemde. De SP-fractie liet in een eerder stadium al weten tegen de plannen te zijn omdat een outletcenter de bestaande winkels in de omliggende stads- en dorpscentra onder grote druk zou zetten en daar tot lagere omzetten zou leiden.

Lees verder
11 december 2012

SP vraagt opheldering over Overslag Terminal Alphen

De SP wil opheldering over een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de Overslag Terminal Alphen (OTA). Het bedrijf kreeg de laatste jaren verschillende boetes voor overtredingen van de geluidsnorm.

Lees verder
28 november 2012

Goede plannen voor de jeugdzorg

Geen marktwerking in Zuid-Hollandse jeugdzorg, goede samenwerking voor de 18+ jeugd, aandacht voor kwetsbare jongeren en professionalisering ook op het gebied van sociale media… De SP is zeer te spreken over de plannen voor jeugdzorg. De partij ziet veel van de speerpunten nu terug in het jeugdzorgbeleid.

Lees verder
27 november 2012

SP blijft tegen Outlet Center BleiZo

Het voorstel van het provinciebestuur voor een Factory Outlet Center in Lansingerland hoeft niet te rekenen op steun van de SP. Het verkopen van merkkleding tegen lage tarieven zet de lokale winkeliers te veel onder druk, vindt de partij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier