h

Nieuws uit 2001

24 december 2001

Verkoop bos Kranenhout openbaar of onderhands?

De SP in de Provinciale Staten van Zuid-Holland twijfelt of de verkoop van het Kranenhoutse bos er wel eerlijk aan toe is gegaan. De koper van het bos heeft instemming van het ministerie van LNV gekregen omdat hij een plan van aanpak indiende dat in opdracht van LNV zelf was gemaakt en deels betaald. Konden andere aspirant-kopers ook over dit plan beschikken?

Lees verder
15 december 2001

Op de bres voor de beverrat (dwergbever)

De fractie van de SP in de Provinciale Staten heeft vragen gesteld over de bestrijding van de beverrat ook wel dwergbever genoemd.

Lees verder
12 december 2001

Vragen bij concessie buslijnen voor Connexxion

 SP-fractievoorzitter Fenna Vergeer plaatst vraagtekens bij het verlenen van de concessie voor de bus aan Connexxion in de Bollenstreek en Midden-Holland.
De provincie heeft deze concessie onlangs vergund aan dit busbedrijf.

Lees verder
16 november 2001

Nieuwe landgoederen in het Groene Hart

De Provincie wil villa’s bouwen in het Westland. Het kan nog luxer: nieuwe landgoederen aanleggen in het Groene Hart. De Provincie is daar voorstander van.

Lees verder
17 oktober 2001

SP doet buurtonderzoek bij omwonenden Heineken-brouwerij

Deze zomer heeft de SP een buurtonderzoek gehouden, om in kaart te brengen in hoeverre omwonenden overlast van de Heineken-brouwerij ervaren. Aan de enquête van de SP deden in totaal 125 omwonenden mee. Tweederde van de respondenten ondervindt in meer of mindere mate overlast van de brouwerij. De meeste mensen blijken niet bekend te zijn met de klachtenprocedure. De meeste klachten gaan over geuroverlast. Slechts enkele klachten gingen over het geluid of over andere zaken. In Hazerswoude Rijndijk waren relatief de minste klachten, in Leiderdorp de meeste. Hier had driekwart van de mensen een klacht over Heineken.

Lees verder
30 september 2001

Leidse werkgelegenheid: Oegstgeest en vliegveld Valkenburg kunnen uitkomst bieden

Door het wegvallen van de Oostvlietpolder als bedrijventerrein na de uitspraak van de Raad van State moet Leiden inzetten op beschikbare terreinen in Oegstgeest en op vliegveld Valkenburg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier