h

Nieuws, april 2007

26 april 2007

Bus 145 moet blijven rijden

Vorige week werd bekend dat buslijn 145 tussen Leiden en Amsterdam wordt opgeheven. Deze buslijn wordt vooral gebruikt door leerlingen uit Abbenes die met deze bus in Oegstgeest naar school gaan. De SP-fractie in de provincie Zuid-Holland vind dat juist scholen goed bereikbaar moeten zijn, en heeft schriftelijke vragen gesteld. SP Statenlid Erik Maassen: "Deze leerlingen zullen na het opheffen van deze lijn met een grote omweg naar school moeten, en zijn dus veel meer geld kwijt. Het schrappen van lijn 145 jaagt hen op enorme kosten. Hun school moet gewoon goed bereikbaar zijn".

Lees verder
25 april 2007

Reactie SP op coalitieakkoord

De SP ziet in het coalitieakkoord van CDA, VVD, PvdA en CU-SGP weinig nieuws.
Het nieuwe college geeft opnieuw ruim baan aan meer asfalt en bedrijventerreinen en trekt zich als overheid meer terug.
In het akkoord staan op het terrein van de sociale woningbouw en het openbaar vervoer mooie woorden op papier, maar er is weinig zich op concreet resultaat.
De komende tijd zal het college met uitgewerkte plannen gaan komen.
De SP zal waar nodig eigen voorstellen en alternatieven aandragen.

Lees verder
23 april 2007

Emile Roemer en Harre van der Nat steunen actievoerende buschauffeurs

Buschauffeurs van onder meer Connexxion die actie voeren voor
een betere CAO worden gesteund door de SP. De chauffeurs krijgen een telaag loonbod als gevolg van de introductie van steeds meer marktwerking in het openbaar vervoer. Tweede-Kamerlid Emile Roemer sprak vandaag de stakers toe in Leiden.
Op maandag begonnen de chauffeurs met een publieksvriendelijke actie. In de spits (vóór 9 uur, en van 16 tot 19 uur in de middag) werd er niet gecontroleerd op buskaartjes. Tussen 9 en 16 uur en ná 19 uur reden er helemaal geen bussen. De vakbonden CNV en FNV willen een loonsverhoging van 3% voor de chauffeurs, de busmaatschappijen vinden dat te veel.

Van der Nat (SP) "De lage lonen zijn het gevolg van de marktwerking in het openbaar vervoer" De vervoerders schrijven zo laag mogelijk in op
concessies, want de overheid kiest de goedkoopste. De winnaar van de aanbesteding moet vervolgens die lage prijs ergens terugverdienen en dat is bij de arbeidsvoorwaarden van de chauffeur.

Na spoedoverleg tussen werkgevers en de bonden is er een akkoord bereikt. Een salarisverhoging van 3% is binnen! Woensdag zullen de chauffeurs weer aan het werk gaan.

Lees verder
4 april 2007

Vermeulen fractievoorzitter, verdeling onderwerpen fractieleden bekend

Bart Vermeulen is door de nieuwe fractie gekozen als fractievoorzitter. Daarnaast heeft de fractie de onderwerpen per lid verdeeld. Op deze pagina is informatie over de nieuwe fractieleden te vinden en welke woordvoerders er op welk beleidsterreinen zijn.Lees verder

U bent hier